Túrógombóc




Hozzávalók:

25 dkg túró

2 ek. búzadara (gríz)

1tojás

1 csipet só


Főzéshez:

víz


(én kb.4 l vízbe 1 púpos ek. sót szoktam tenni)


Feltétnek:

nyírfaporcukor

és/vagy

tejföl

Elkészítés:
A túrót, búzadarát, tojást és sót összegyúrjuk, legalább 5 órával a főzés előtt (, hogy a búzadarának legyen ideje rendesen beszívni a túró nedvességtartalmát).
Lobogó sós forró vízbe dobjuk a kb. 4 cm- átmérőjűre formált gombócokat.
Miután feljöttek a víz tetejére még 4 percig főzzük őket, majd tésztaszűrővel kiszedjük, lecsepegtetjük.
Aki sósan szereti, az csak tejfölt tegyen rá, aki édesen, az nyírfaporcukrot is (ha édesen esszük, akkor is kell a só a vízbe).
kb.12 gombóc lesz ebből az adagból.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással