Túrógombóc
Hozzávalók:
25 dkg túró
2 ek. búzadara (gríz)
1tojás
1 csipet só
Főzéshez:
víz
só
(én kb.4 l vízbe 1 púpos ek. sót szoktam tenni)
Feltétnek:
nyírfaporcukor
és/vagy
tejföl
Elkészítés:
A túrót, búzadarát, tojást és sót összegyúrjuk, legalább 5
órával a főzés előtt (, hogy a búzadarának legyen ideje rendesen beszívni a
túró nedvességtartalmát).
Lobogó sós forró vízbe dobjuk a kb. 4 cm- átmérőjűre formált gombócokat.
Miután feljöttek a víz tetejére még 4 percig főzzük őket,
majd tésztaszűrővel kiszedjük, lecsepegtetjük.
Aki sósan szereti, az csak tejfölt tegyen rá, aki édesen, az
nyírfaporcukrot is (ha édesen esszük, akkor is kell a só a vízbe).
kb.12 gombóc lesz ebből az adagból.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése