Pár gondolat a húsokról

Észrevehető már most is, hogy húsételek nagyobb részét sertéshúsból készítem.
Felmerülhet a kérdés: A szárnyasok nem egészségesebbek?
A válaszom összetett. Falun élő embereknek a leggazdaságosabb húsvevés szempontjából, hogy időnként disznóvágást csinálnak. Így vagyunk ezzel mi is. Figyelünk arra, hogy húsdisznó legyen, kitől vesszük azt és min nőt fel az az állat. Mindezek alapján azt gondolom, hogy egy falun tartott, saját takarmányon felnevelt disznó húsa, semmiképp nem lehet egészségtelenebb, mint egy boltban vásárolt igaz sovány húsú, de antibiotikumokkal, hormonokkal és még kitudja mikkel felfújt csirke, pulyka, stb ...Az ételek készítéséhez minimális olajat használok, és a rostdús köretek ellensúlyozzák a hús zsírtartalmát.(Ami egy húsdisznónál,szerintem nem is olyan vészes..)
Vannak tyúkjaink, de ők tojják nekünk a szép sárga,szintén minden mesterséges anyagtól mentes tojásokat:) A csirkevágás inkább tavaszi-nyári időszakra jellemző.
Vegetáriánusok, állatvédők gyorsan felejtsék is el mindezt, ha egyáltalán elolvasták:)!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással